Medalla de la ciutat per Josep Rueda

L’Ajuntament de Manresa concedeix la Medalla de la Ciutat al Mèrit Cívic a Josep Rueda Cruz

El Ple Municipal va aprovar per unanimitat atorgar a Josep Rueda la Medalla al Mèrit Cívic per la seva reconeguda trajectòria personal i professional, i especialment, per la seva dedicació sindical i veïnal que ha incidit en la millora de les condicions dels barris i de la ciutat en general. L’acte de lliurament tindrà lloc aquest dilluns a les 8 del vespre al Saló de Sessions.

El Ple Municipal va decidir atorgar amb el vot unànime de tots els grups que formen part de l’Ajuntament de Manresa, la Medalla al Mèrit Cívic a Josep Rueda Cruz per la seva reconeguda trajectòria personal i professional i, especialment, la intensa dedicaci ó i compromís amb els drets i el benestar de les persones des de la seva activa participació en el món sindical i veïnal que ha incidit en la millora de les condicions dels barris i de la ciutat en general.

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, obrirà l’acte de lliurament, que tindrà lloc aquest dilluns, 17 de juliol a les 8 del vespre al Saló de Sessions, i donarà pas a les intervencions del president de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, Enric Martí, i del  responsable d’Acció Sindical, CCOO Vallès Occidental – Catalunya Central, Lluís Vidal Sixto. Tot seguit, la periodista Pilar Goñi, farà una glossa sobre el guardonat.

Posteriorment, el tinent d’alcalde d’Habitatge i Barris, Joan Calmet, llegirà l’acord de concessió de la Medalla que serà rebuda per Josep Rueda de mans de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

Un cop finalitzat el parlament de l’homenatjat, l’alcalde clourà l’acte.

La concessió de la Medalla al Mèrit Cívic a Josep Rueda va néixer d’una iniciativa ciutadana encapçalada per La Federació d’Associacions de Veïns de Manresa i compta amb l’adhesió de l’Associació de Veïns Font dels Capellans i Comissions Obreres del Vallès Occidental i a la Catalunya Central.

Josep Rueda

Va néixer a Almería l’any 1945 i va arribar a Manresa l’any 1954, i s’ha significat en la defensa dels drets dels treballadors i pel benestar de les persones en el marc de la lluita veïnal. A la fàbrica Lemmerz, Josep Rueda va formar part del comitè d’empresa i més tard va ser delegat sindical de l’empresa per Comissions Obreres, sindicat del qual també va formar part de l’executiva local.

El 1978 entra com a vocal a l’Associació de Veïns de la Font dels Capellans i a principis dels anys 1980 n’és escollit president, càrrec que ha ocupat fins el mes de març passat. Paral·lelament, va forma part de la FAVIBC (Federació d’Associacions de Veïns d’Habitatge Social), on va ocupar diversos càrrecs fins al 2004 i on va desenvolupar diverses tasques com a responsable de polítiques social dels Plans de Desenvolupament Comunitari de Catalunya.

Entre 2005 i 2007 va ser president de la FAVM (Federació d’Associacions de Veïns de Manresa). Ha participat en diversos àmbits i projectes de la ciutat de Manresa com el Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), el Consell de Districte de Llevant o el Programa Transversal d’Inclusió Social, entre d’altres.

La trajectòria del senyor Josep Rueda defineix en bona mesura allò que representa el món veïnal. Un món complex i ple de matisos, on la lluita per uns barris dignes i amb uns serveis a l’alçada de les persones que hi viuen seria el denominador comú.

En els darrers anys ha dut a terme una tasca formativa amb conferències a la Universitat de Barcelona sobre les polítiques socials dutes a terme des de la FAVIBCi a diverses associacions de veïns sobre el moviment veïnal.

Author: Redacció Manresa Bages

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.