Quarta edició del cicle de música contemplativa

Demà arrenca la quarta edició de cicle de música contemplativa “Sons del Camí”

El primer concert dels sis programats començarà a les 10 del vespre al Parc de la Seu i anirà a càrrec de l’Incantari Ancrestres, amb un homenatge al llegat musical i humà i de recreació de cançons de tradició oral. El Parc de la Seu de Manresa acollirà demà el primer concert dels sis programats dins la quarta edició de “Sons del Camí”, el cicle musical de concerts de música contemplativa, mística i espiritual que convida a la reflexió, a la relaxació i a la meditació i que se celebraran a la capital del Bages del 19 al 28 de juliol. El tret de sortida anirà a càrrec de l’Incantari Ancestres, que oferiran a partir de les 22.00 h un homenatge al llegat musical i humà i de recreació de cançons de tradició oral.

“Sons del Camí” va néixer l’any 2014 dins del marc del programa cultural del projecte Manresa 2022 i en el context de les Festes de Sant Ignasi, en les quals participa l’Ajuntament de Manresa, l’Associació de Comerciants de Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i Voltants i la Fundació La Cova.

Enguany, el cicle musical ignasià ha fet un pas endavant per consolidar-se com un festival musical de referència, i ho fa incrementat la seva oferta de concerts -passant dels quatre celebrats l’any passat als sis concerts d’aquesta edició- cinc dels quals es faran al Parc de la Seu i un als Jardins de la Casa Internacional d’Espiritualitat de Sant Ignasi. A més, els concerts van a càrrec de noms propis importants dins el panorama musical català, com ara Carles Cases o Roger Mas, a banda del guitarrista Toti Soler, que actuarà al costat de Joan Massotkleiner, entre altres.

Els concerts, que s’inicien entre les 9 i les 10 del vespre, són actuacions amb taquilla inversa. La recaptació anirà destinada al projecte “Dret a la pau i a la seguretat” de l’Associació Catalana per la Pau (http://www.acpau.org/dret-a-la-vida-a-la-pau-i-a-la-seguretat/situacio-demergencia-al-liban-refugiades-provinents-de-siria-en-greus-dificultats-per-subsistir/.

Les persones assistents podran fer efectiu el taquillatge invers en el punt d’informació atès per voluntaris del Consell Municipal de Solidaritat i de la Xarxa d’Exclusió Social de Manresa.

Hi haurà servei de bar una hora abans de tots els concerts oferts al Parc de la Seu, a càrrec d’Els Barlins.

Un cicle de gran qualitat musical

La programació d’aquesta 4a edició arrenca demà amb l’actuació de L’incantari. Ancrestres, i continuarà dijous 20 de juliol amb la proposta Llull. Mística i Faula, a través de la paraula de Joan Massotkleiner i la guitarra de Toti Soler, que s’endinsaran en l’obra de l’escriptor Ramon Llull amb una selecció d’aforismes místics del Llibre d’Amic i Amat i de les faules del Llibre de les Bèsties.

Divendres, 21 de juliol, s’oferirà l’espectacle Les Cançons Tel·lúriques a càrrec del cantautor solsoní Roger Mas, que oferirà cançons, històries i les seves reflexions més espirituals. El dimecres, 26 de juliol, serà el torn de NIM. Alba, un concert on s’hi oferirà una visió contemporània de les cançons medievals i tradicionals catalanes, amb aromes i influències d’orient mitjà i extrem orient.

“Sons del Camí” finalitzarà la seva quarta edició amb dos concerts que tindran lloc el dijous i divendres, 27 i 28 de juliol. El concert de dijous anirà a càrrec de Pello Ramírez i Xavier Zeberio, dos virtuosos de la viola de tecles medieval i de l’acordió cromàtic que, amb el projecte “ON”, portaran a Manresa sonoritats vingudes del País Basc.

Divendres, 28 de juliol, el cicle finalitza amb un plat fort, serà el torn de Carles Cases amb el concert Imatges Trobades (recull d’obres cinematogràfiques), una selecció de partitures amb caire més místic del gran músic i compositor sallentí que es completaran amb alguns temes de l’obra-oratori Araguaia, la qual està basada en poemes i diàlegs del compositor amb el bisbe Pere Casaldàliga.

Programa

Dimecres 19 de juliol a les 22h

L’INCANTARI. ANCESTRES

Parc de la Seu de Manresa

Proposen un homenatge al llegat musical i humà dels nostres avantpassats gràcies a la recreació de cançons de tradició oral. Un repertori per reconciliar el passat i el present.

Dijous 20 de juliol a les 22 h

LLULL: MÍSTICA I FAULA, amb Joan Massotkleiner i Toti Soler

Parc de la Seu de Manresa

La paraula de Joan Massotkleiner i la guitarra de Toti Soler s’endinsa en l’obra lul·liana a través d’una acurada selecció d’aforismes místics del Llibre d’Amic i Amat i de faules prosaiques del Llibre de les Bèsties.

Divendres 21 de juliol a les 21h

LES CANÇONS TEL·LÚRIQUES, amb Roger Mas

Jardins de la Casa Internacional d’Espiritualitat de sant Ignasi

C. Sant Bartomeu, 56

Cançons, històries i reflexions que ens obren les portes a la vessant més espiritual i a l’univers del cantautor.

Dimecres 26 de juliol a les 22h

NIM. Alba

Parc de la Seu de Manresa

Amb aromes i influències d’orient mitjà i extrem orient, de Turquia a l’Índia. Nim ofereix una visió contemporània de les cançons medievals i tradicionals catalanes.

Dijous 27 de juliol a les 22 h

El projecte “ON”, amb Pello Ramírez i Xabier Zeberio

Parc de la Seu de Manresa

Sonoritats vingudes del País Basc en un projecte musical que uneix dos virtuosos de la viola de tecles medieval i de l’acordió cromàtic

Divendres 28 de juliol a les 21h

IMATGES TROBADES. (RECULL D´OBRES CINEMATOGRÀFIQUES), amb Carles Cases

Parc de la Seu de Manresa

Buscant per tots els recons on poder trobar les meves partitures amb un caire més místic, he optat pel apartat cinematogràfic. També són inclosos alguns temes de l´obra-oratori “Araguaia” , basada en poemes i diàlegs amb el bisbe Pere Casaldàliga.

Author: Ajuntament de Manresa

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.